Restaurang Back Pocket

Bordreservation
A colourful bouquet of wild flowers on a handmade vase on a table bathed in light.

Välkommen

Vår restaurang är definitivt hotellets hjärta och vårt största utlopp för kreativitet.

Back Pocket öppnade år 2016 då William Hellgren återvände tillbaka till släktgården i Korpo. Sedan den första dagen har ambitionen varit att tillföra någonting nytt och annorlunda till skärgårdens restaurangscen. Under årens lopp har vår vision och vårt koncept tagit form och utvecklas till allt som Back Pocket för många står för idag.

Någonting unikt och överraskande. Någonting du kanske inte förväntade dig att finna i en liten skärgårdsby mitt i Åbolands skärgård. En balans mellan uppsluppen lantlig atmosfär och elegans, en plats där innovation och tradition möts.

Med årstiderna som utgångspunkt serverar vi våran avsmakningsmeny bestående av 6 stycken rätter. Det utforskande och lekfullheten löper som en röd tråd genom vår avsmakningsmeny. Vi garanterar er en färgstark och oförglömlig restaurangupplevelse där inslag och influenser från andra delar av världen förenas med smaker av skärgård på ett balanserat och unikt sätt.
Vår meny

Recensioner

  • Underbart god och bra komponerad mat. Härlig kombination av krispighet och mjukhet i rätterna.
    Lena Brenner
  • En verklig kulinarisk upplevelse.
    Ralf Juslin

Mat som en konstform

Uppvuxen i ett konstnärshem där konst och kultur alltid funnits nära har jag så länge jag kan minnas vetat att något av dessa är vad jag vill arbeta med i framtiden. Slutligen fann jag min egen konstnärliga identitet i matlagningen, en mångdimensionell konstform, något som innefattar så ofantligt mycket!

Närheten till naturen, ursprunget till de råvaror du använder dig av, alla möten och de personliga kontakter du knyter under arbetsprocessen och så det slutliga resultatet. Den fulländade rätten. Det visuella, tankarna bakom, kombinationerna mellan texturer, smaker, varmt och kallt.

Genom att måla och bygga upp en ätlig bild med hjälp av alla dessa olika element vill jag ta med människor på en resa. Jag vill återuppliva gamla barndomsminnen och skapa nya intryck och smakupplevelser.
Willam Hellgren gastronomy artist
calendar-fullmenu