Huoneet

klinga_img

Klinga

Klinga oli taita ja hyvä työhevonen joka syntyi, työskenteli ja kuoli tilalla elettyään pitkän elämän.

klinga_MV
pepsan_img

Pepsan

Pepsan oli isoäidin lemmikki, kun hän oli nuori. Pepsan tapasi seistä aidan vierellä odottamassa isoäidin paluuta koulusta. Hän tiesi, että isoäidillä oli taskussaan makupala ja luvassa oli aina rapsutuksia.

pepsan_MV
parlan_img

Pärlan

Pärlan oli muuten hyvä lypsylehmä ja omasi mukavan luonteen. Mutta hän oli oikea karkulainen! Sellaista aitausta ei ollutkaan, joka hänet olisi pitänyt aisoissa. Hän löysi aina tavan livahtaa karkuteille. Lopuksi Pärlania ei enää voitu pitää tilalla.

parlan_MV
sara_img

Sara

Sara ei ollut varsinaisesti kiltti lehmä, vaan kuriton ja vaikea lypsää. Mutta hänellä oli etunaan hyvä maidontuotanto. Tuo ominaisuus palkittiin pitkällä elämällä.

sara_MV
siska_img

Siska

Siskaa kutsuttiin tilalla “herrastytöksi”. Hänellä oli onni asustaa samoihin aikoihin, kun traktorit alkoivat tehdä suurinta osaa hevosten työstä. Siskan työtehtävät muuttuivat kevyemmiksi ja yksinkertaisimmiksi kuten reen vetämiseksi talvisin, jotta heinälasti saatiin ladosta.

siska_MV
siska2_img
sonja_img

Sonja

Sonja oli erittäin kiltti ja rauhallinen lehmä, jota oli helppo lypsää. Hän eli niinä aikoina jolloin lehmät lypsettiin käsin. Sonjasta tuli yksi niistä lehmistä, jolla tilan nuori vki sai harjoitella lypsämistä. Sonja oli sympaattinen lehmä, joka eli tilalla pitkän ja onnellisen elämän.

sonja_MV
tian_img

Tian

Tian oli aivan tavallinen vetohevonen, mutta kohtasi lopuksi epätavallisen kohtalon. Hänet kutsuttiin sotaan. Kerrotaan, että Tian laitettiin vetämään tykkiä joka piti siirtää. Hän katsoi lastiaan, jonka jälkeen hän kokosi voimansa ja veti tykin sinne minne piti. Tian kohtasi kohtalonsa sankarina. Hän antoi elämänsä presidentin ja isänmaansa puolesta. Toisin sanoen häntä ei kotiutettu vaan Tian kaatui sodassa.

tian_MV